В изявленията на Борислав Сарафов има три важни акцента, по-скоро обвинения

...
В изявленията на Борислав Сарафов има три важни акцента, по-скоро обвинения
Коментари Харесай

А. Янкулов: Гешев и в Америка да е, пак може да контролира нещата

В изказванията на Борислав Сарафов има три значими акцента, по-скоро обвинявания към основния прокурор.

Това разяснява през днешния ден пред БНР Андрей Янкулов - някогашен прокурор, специалист към Антикорупционния фонд и номинация за вътрешен министър в оферти проектокабинет " Денков ".

Янкулов разяснява прекомерно забавното вчерашно писмо на зам.-главния прокурор по следствието Борислав Сарафов до Българска телеграфна агенция - второ подред. То се отличава диаметрално от първото, което той изпрати и в което единствено се оправдаваше - във връзка личните си изказвания, че Гешев е бил с децата си при така наречен атентат.

По думите на Янкулов първото твърдение на Сарафов е, че прокуратурата е навлязла на политическия терен(всъщност, това е напълно очевидно в последните години, по тази причина и Гешев влага цялата си сила гневно да го отхвърля, б.р. на Клуб Z).

" Вторият укор към основния прокурор е, че е манипулирал публичното мнение дали фамилията му е било застрашено към хипотетичния опит за нападение. "

Третият укор е, че Гешев се е намесил в следствието на случая, като е обезпечил достъп до местопроизшествието на " тайнствен израелски специалист ", добавя Андрей Янкулов.

Главният прокурор не може да дава инструкции по съответни следствия. Няма законово съображение за такова предписание и той е в явен спор на интереси като потърпевш от хипотетично закононарушение, разясни специалистът.

Докато се обясняват събитията, Иван Гешев би трябвало да излезе в отпуск, " само че в нашата реалност дали ще излезе или не, няма значение ", разяснява Андрей Янкулов в предаването " Преди всички ".

" Той може от Америка да управлява нещата. Може да е в отпуск да ги управлява. "

И още:

" Независимо следствие не може да бъде обезпечено. Изводът, който се постанова е, че в случаите, когато са наранени доста основни ползи от едно следствие, без значение какво, животът е посочил, че тези следствия не са справедливи. Не може да се подсигурява тяхната самостоятелност при в този момент настоящата законова рамка ", заключи Янкулов.

Той не се наема да разяснява до каква степен действителен е спорът сред първия в прокуратурата и заместника му - освен това, същия, който бе препоръчан от " Възраждане "  да стане нещо като прокурор по следствието против основния:

" Може да се окаже буря в чаша вода и да се касае за някакъв персонален спор сред двамата на база само на този случай, където Сарафов беше подложен в недобро състояние в очите на обществото. (...)

Но това може да е и действителен конфликт между двамата ", смята експертът от Антикорупционния фонд.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР